Dr. Yaniv ErlichGlavni znanstveni časnik
background
Previous page Next page
Beginning of quote:MyHeritageove genetske i rodoslovne baze podataka stvaraju jedinstvenu prednost nad krajolikom ljudskog genoma. To je nevjerojatno End of quote.
Dr. Yaniv Erlich je DNK znanstvenik svjetski poznat s više publikacija u prirodi i znanosti. Na MyHeritage, Yaniv nadgleda sve aspekte DNK znanstvenih istraživanja i inovacija, koji su okosnica MyHeritage DNK. Yanivova prva suradnja s MyHeritage dogodila se još 2012. godine, a radio je na projektu koji će iskoristiti svjetsko obiteljsko stablo u Geniu za novim znanstvenim istraživanjima. Impresioniran predanosti tvrtke znanstvenim istraživanjima, Yaniv je savjetovao MyHeritage u 2016. godini, pružajući tvrtki svoju neprocjenjivu stručnost tijekom priprema za pokretanje MyHeritage DNK. Od veljače 2017. godine pridružio se tvrtki da služi kao glavni znanstveni časnik.

Prije dolaska u MyHeritage, Yaniv je osnovao DNA.land, projekt koji je proveo pod pokroviteljstvom svojeg položaja asistenta redovnog profesora računarstva i računalne biologije na Sveučilištu Columbia i kao Core članica u New York Genome Centeru. Također je bio i glavni istražitelj i Whitehead Fellow na MIT-ovom Institutu Whitehead.

Yaniv, nadimak Genome Hacker od strane Nature.com, bio je prvi koji je poduzimao masovnu analizu genetske analize. Prepoznaje ljudsku genetiku kao moćno sredstvo u autentičnom grafikonu obiteljske povijesti. Yaniv je završio Ph.D. Na Watsonovoj biologijskim znanostima u laboratoriju Cold Spring Harbour 2010. i osvojio brojne nagrade kao vrhunski znanstvenik, uključujući nagradu Burroughs Wellcome Career (2013), Nagrada Harold M. Weintraub (2010.), DRAPA-in Young Faculty Nagrada (2017) i nagrada IEEE / ACM-CS HPC (2008). Također je prepoznat kao jedan od sutrašnjih timova PI tehnologije Genome Technology.

U rijetkim trenucima koji nije pronađen u njegovu laboratoriju, Yaniv uživa u orijentaciji i provodi vrijeme s dvoje djece.